Базираните в Австралия Бургундски диамантени мини подписаха двуетапно споразумение за предоставяне на полирани диаманти с фантастични цветове на известния бижутер от Пърт – „Солид Голд Даймъндс“.

Първата част от сделката, която трябва да стартира този месец, ще накара Бургундия да предостави цветни диаманти от своята марка „Maison Mazerea“. Бургундия ще получи част от постъпленията от продажбата на всички екземпляри. Във втория етап миньорът и бижутерът ще си сътрудничат за дизайна и производството на изключителна колекция от фини бижута, включваща по-големи камъни с по-висока стойност. Тази линия трябва да дебютира през октомври.

Бургундия също така подписа партньорство с Фондацията на принцеса Грейс – благотворителна организация, която подкрепя изгряващи изпълнители в театъра, танца и киното. Те ще пуснат луксозната марка Grace de Monaco в Ню Йорк през ноември. Фините бижута от тази колекция ще бъдат достъпни за продажба чрез частни огледи само с покана, отбеляза Бургундия. Миньорът е в дискусиия и с други бижутери и производители на луксозни часовници.

Междувременно планира да произвежда 1200 карата полирани цветни диаманти годишно, но очаква да удвои този добив в близко бъдеще, тъй като нейната мина „Ellendale“ – известен източник на жълти и оранжеви диаманти с фантастични цветове, ще възобнови производството през 2023 г. Компанията също така ще продължи да закупува необработени материали от трети страни, които ще реже и полира в своето съоръжение в Пърт.

Цените на едро за полирани диаманти от линията Maison Mazerea ще варират от 5 000 до 50 000 долара за карат, като средната стойност се очаква да бъде в долната граница.

Call Now Button