Черен диамант от 555,55 карата, за който се смята, че произхожда от Космоса, ще отиде на еднократен търг на „Sotheby’s“ през февруари.

Камъкът, наречен „The Enigma“, е най-големият фасетиран диамант от всякакъв вид, който се появява на търг, а също така е и най-големият диамант в света с естествен фантастичен черен цвят, съобщи „Sotheby’s“ в понеделник.

Предполага се, че диамантът, който държи Световния рекорд на Гинес, е създаден или от метеоритно въздействие, или е излязъл от астероид с диамант, който се е сблъскал със Земята. Формата му е вдъхновена от близкоизточния символ на палма, известен като „хамса“, който е знак за защита, сила и сила и се свързва с числото пет.

„Този ​​диамант е истински природен феномен“, каза Никита Бинани, специалист по бижута и ръководител на продажбите в Лондон за Sotheby’s.

Този ​​диамант е пазен повече от две десетилетия от собственика и никога не е бил излаган публично или предлаган на открития пазар. Продажбата му представлява възможност веднъж в живота за придобиване на едно от най-редките космически чудеса на милиарди години, познати на човечеството.

Диамантът ще бъде изложен в Дубай, Лос Анджелис и Лондон преди търга.

Call Now Button