1. Копахан: През 1905 г., в Копахан, Южна Африка, е открит най-големият диамант в света – Кълънана, тежащ над 3 100 карата. По-късно е разрязан на по-малки части, сред които е известният „Звезден диамант на Южна Африка.“
  2. Рекордната продажба на диамант „Лесото Промис“: През 2018 г., диамантът „Лесото Промис,“ тежащ 910 карата, е продаден на търг за около 40 милиона долара. Той е открит в Лесото през 2018 г.
  3. Откриването на диаманта „Куланан“: През 1905 г., работник в Кимбърли, Южна Африка, намира диамант с тегло 3 106 карата, който става известен като „Куланан“. Това събитие бележи началото на диамантената борба и голямата диамантена кариера в региона.
  4. Откриването на диамантения вулкан в Мирайна, Русия: През 1954 г., в Сибир, Русия, е ткрита Мирайнская кратера, известна също като „Диамантения вулкан.“ Това е един от най-големите диамантени рудници в света.
  5. Създаването на „Синият диамант“: През 1907 г., „Синият диамант“ с тегло 45.52 карата е открит в Южна Африка. Той е един от най-известните и ценни сини диаманти в света и се намира в Смитсоновския институт във Вашингтон, САЩ.

Тези събития са само някои от многото важни моменти в историята на диамантите, които формират бляскавата им репутация и стойност.

Call Now Button