„Christie’s“ ще бъде домакин на „Колелото на времето“ – най-голямата правена досега изложба в Европа, представяща изкуството на Уолъс Чан. Събитието ще се проведе от 4 до 10 септември в централата на аукционната къща „King Street“ в Лондон и е отворено за публика.

Шоуто ще включва 150 творения на бижута и шест титаниеви скулптури, които представят 50-годишния творчески живот на хонконгския художник и скулптор. Ще бъдат показани някои от най-известните му иновации, както и невиждани досега дизайни. Повечето от предметите са дадени на Чан назаем от международни колекционери.

„С мигване на окото отлетя половин век“, каза Чан. „Времето е вечно колело, което се върти безкрайно без начало и край. В творческия процес времето е толкова неосезаема, но всеобхватна тема.“

Сред предметите, които ще бъдат изложени, е „Легендата за черния цвят“, скулптура от брошка за рамо, включваща черен диамант с тегло 312,24 карата, който според аукционната къща е един от най-големите известни черни диаманти в света. Той стои редом със сребристосиви диаманти, кристален сапфир, черен ахат, титан и порцелана „Wallace Chan“ – материал, който той е произвел, нечуплив и пет пъти по-здрав от стоманата.

Друго невиждано досега произведение е брошка, наречена „Радостта от живота“, която включва цветна пеперуда, състояща се от розов сапфир, жълт диамант, перла и титан.

Други елементи са доказателство за важни етапи в кариерата на Чан. Тези постижения включват „The Wallace Cut“, техника за издълбаване на скъпоценни камъни, изобретена от него през 1987 г., която създава илюзорна триизмерна фигура вътре в скъпоценния камък. Допълнителен подчертан метод е патентована технология за подобряване на осветеността на жадеита, която „изпраща светлина, която се състезава и пулсира по повърхността на материала“, според Чан.

Call Now Button