Oчаква се потребителските разходи за бижута в САЩ да счупят рекордите този Свети Валентин, нараствайки с 51% на годишна база, прогнозира Националната федерация за търговия на дребно.

Потребителите възнамеряват да отделят 6,2 милиарда долара за категорията, най-високата стойност от началото на проучването на през 2004 г., съобщи организацията. Общите разходи за подаръци за близки ще се увеличат с 10% в сравнение с 2021 г. за общо 23,9 милиарда долара.

„Следвайки историческото ниво на потребителските разходи през зимните празници, изглежда, че тенденцията ще продължи и през 2022 г.“, обясни главният изпълнителен директор Матю Шей. „Денят на Свети Валентин е специален повод за много американци, още повече, когато излизаме от пандемията, а търговците на дребно са готови да им помогнат да отбележат празника по запомнящ се и смислен начин.“

Повече от половината потребители в САЩ очакват да отпразнуват празника през 2022 г., като 76% от тези подчертават, че е важно да го направят предвид текущото състояние на пандемията. От тези, които искат да харчат, средният потребител ще отдели $175, което е 6% увеличение в сравнение с миналата година.

Около 22% от анкетираните избират бижута като покупка номер едно за любим човек.

Онези, които получават, преобладаващо са избрали подарък от опит. Проучването установява, че 41% от всички купувачи са настроени да правят покупките си онлайн.

Call Now Button