Традиционният слаб летен сезон за бижутерите вече е нещо от миналото. Повечето се радват на целогодишен бизнес. И докато лятото е в разгара си, призивите за лабораторно отгледани диаманти са в същото положение. Изкуствените камъни се превръщат в опора дори за някои от по-старомодните бизнеси. За щастие, търговците на дребно съобщават само за минимални проблеми с веригата за доставки и се надяват да преминат през лятната вълна.

Търсенето на годежни пръстени и брачни халки има тенденция да се увеличава през този период, добави той. Сватбеният сезон е в пика си. Лятото е идеалният сезон за предложения.

Подаръчните артикули, особено за летни тържества – като сватби и дипломиране, се уповавар на сантименталност, каза Макнеър, отбелязвайки, че перлите и скъпоценните камъни са най-предпочитани.

Дори собствениците на магазини, чиито клиенти държат на произхода на диамантите, се затоплят към лабораторно създадени камъни. Хората просто вече не питат за това. В по-голямата си част техният въпрос би бил „Колко струва?“

Call Now Button