Пръстен с розов диамант с големина 5,11 карата е една от най-големите находки, които „Sotheby’s“ ще продаде на търг в Хонконг по-късно този месец.

Очаква се диамантеното бижу с нестандартен дизайн и пурпурно-розов цвят да бъде продадено на цена между 10,2 милиона и 12,8 милиона долара. Той е дело на дизайнера Николас Лиу.

Огърлица на цена от 7 милиона долара също ще бъде изложена на търга. Тя е обсипана с диаманти, сапфири и рубини. Междувременно, 3,27-каратов, фантастично яркосин, безупречен диамантен пръстен, ще бъде предложен за 5,8 милиона долара.

Други забележителни артикули са пръстенът „Carmine Rose“, с овален, 8,08-каратов рубин, заобиколен от крушовидни диамантени листенца. По прогнози ще струва 5,1 милиона долара. Чифт невградени диаманти с овална форма, цвят D, 20,29 и 20,28 карата също ще бъдат изложени.

Артикулите ще се предлагат на живо по време на първата част от търга „Великолепни бижута“, който ще се проведе на 27 април в Хонконг. Той ще включва и втора онлайн част, която ще се проведе от 15 април до 3 май.

Call Now Button