Продажбите на бижута в САЩ са нараснали през март на фона на по-широкото възобновяване на икономиката. Това обявиха от „Mastercard“.

Приходите за категорията са се покачили с 12% в сравнение с март миналата година. Забелязва се и увеличение на покупките в цял свят. Покупките на бижута са скочили със 79% в сравнение със същия период на 2019 г., което е впечатляващо.

Продажбите на дребно са силни, но все пак има накъде да се стабилизират, тъй като потребителите паралелно възобновяват разходите за пътувания, развлечения на живо, хранене на закрито и други лични дейности.

Общите разходи през март са се увеличили с 8% спрямо 2021 г. и с 18% спрямо същия период преди три години. Продажбите от електронна търговия са спаднали с 3,3% на годишна база, докато приходите в магазините са се увеличили с 11%. През 2019 г. продажбите онлайн се бяха покачили с 84%.

Продажбите напредват във всички сегменти, обхванати от плащането с карта. Най-рязко са се увеличили пътуванията, като ръстът на авиокомпаниите е нараснал с 45% на годишна база, нощувките пък са нараснали с 46%. Ресторантите – с 19%. Луксозните стоки, с изключение на бижутата, отбелязват ръст от 27%.

Call Now Button