Бижу на индийската компания Renani Jewels със 17 524 естествени диаманта постави нов световен рекорд на Гинес за най-много диаманти, инкрустирани в часовник.

„Сринкия“ (часовникът на късмета) е вдъхновен от индийската митология. Повечето диаманти върху него са бели, а 12 са черни. Международният гемологичен институт (IGI) тества всеки диамант поотделно, като установи, че е естествен с цвят от E до F и чистота от VVS до VS, съобщи лабораторията миналата седмица.

Часовникът разполага с единичен D-цвят, VVS-чистота диамант с тегло 0,72 карата, допълнителни 53,98 карата ръчно изрязани диаманти и 113 естествени сини сапфира.

Конструкцията на часовника започва с ръчно нарисувани скици. След като дизайнът беше финализиран, той беше пресъздаден в 3D като компютърно подпомаган дизайн и след това отпечатан, обясниха от Гинес. Най-голямото предизвикателство за „Ренани“ е намирането на толкова голямо количество диаманти със същия цвят, размер, форма и чистота.

За да се потвърди рекордът всеки отделен диамант е трябвало да бъде преброен в присъствието на експерт по бижута и скъпоценни камъни, отбелязват от Гинес.

„Целият екип работи наистина усилено в продължение на месеци и този часовник е създаден с толкова много страст и величие“, каза Харшит Банай, главен изпълнителен директор на „Ренани“.

СНИМКА: Международен Гемологичен Институт (IGI)

Call Now Button