Последният уебинар на Съвета за насърчаване на износа на скъпоценни камъни и бижута, озаглавен „Индийска диамантена индустрия: Опциите за възстановяване“, разгледа дългосрочните ефекти от пандемията и блокирането на коронавируса и обсъди как бижутерите и производителите на диаманти ще се адаптират към „новото нормално“.

Уебинарът включваше принос от анализатора на диамантената индустрия Чейм Зоар, Динеш Лакани от „Kiran Group“, Хитеш Пател от „Dharmanandan Diamonds“ и Ръсел Мета от „Rosy Blue“. По време на уеб семинара Зохар каза, че Индия е най-големият център за производство, рязане и полиране на диаманти и следователно притежава голяма власт в световната индустрия, особено по отношение на минния бизнес, който има нужда от Индия да премести диамантите си. Зохар заяви, че в момента индийската диамантена индустрия не използва напълно тази сила. Зохар също заяви, че пулсиращите ефекти на настоящата криза ще засегнат цялата индустрия. Очаквайки 15% до 33% спад в продажбите на дребно на диамантени бижута, Зохар предупреди, че това може да доведе до 33% до 56% спад в производството на бижута, 56% до 80% спад в производството на диаманти и след това 70% до 100 % спад на нивото на добив.

Индийската бижутерийна индустрия може да не изисква допълнителни необработени диаманти до края на 2020 г., ако това дава приоритет на рентабилността, каза Зохар. „Корона-кризата трябва да се превърне в повратна точка“, каза той. Уебинарът стигна до заключението, че индийската диамантена индустрия не може да се върне към това, което е било преди коронавирусната криза, както и предложи на участниците в индустрията да се възползват от възможността да преоценят и пренасочат приоритетите си.

Call Now Button