„Лукара Даймън Корп.“ извади няколко големи необработени диаманта от своята мина „Карове“ в Ботсвана, като най-големият от тях тежи 320 карата.

Този камък е „зашеметяващ“ светлокафяв диамант с изумително качество, казаха от „Лукара“. Миньорът го открива заедно с „великолепен“ висококачествен 111-каратов бял диамант тип IIa и два бели камъка тип IIa с тегло над 50 карата. Компанията също така открива „многобройни“ диаманти с висока стойност над 10,8 карата, отбеляза той.

В момента от компанията за добив на скъпоценни камъни работят върху подземно разширяване на мината „Карове“, което ще включва повече от 95% от рудата от EM/PK(S) частта на обекта през първите три години от производството.

„Тези извличания на диаманти от източника EM/PK(S) на южния лоб допълнително потвърждават качеството и потенциала на диамантената мина Карове“, каза изпълнителният директор на „Лукара“ Уилям Ламб. „Развълнувани сме от постоянния успех, който продължаваме да постигаме в откриването на големи диаманти с висока стойност, потвърждавайки позицията на нашата компания като водещ производител на големи, висококачествени диаманти и скъпоценни камъни.“

Call Now Button