Във вълнуващия свят на луксозните бижута и скъпоценни камъни диамантите заемат специално място.Те са символ на вечността и безупречността. През годините редица изключително редки и ценни диаманти са били продадени на търгове. Ето някои от най-скъпите диаманти, намерили своите нови собственици на аукцион.

1. „The Pink Star“

Този розов диамант е един от най-големите и най-редки розови камъни. С тегло от 59.60 карата „The Pink Star“ (Розовата звезда) беше продаден на аукцион на Sotheby’s в Женева през април 2017 година за впечатляващата сума от около $71.2 милиона. Този диамант е класифициран като „Fancy Vivid Pink“, което го прави изключително ценен и желан от колекционерите.

2. „The Oppenheimer Blue“

С тегло от 14.62 карата, „The Oppenheimer Blue“ стана най-скъпият син диамант, продаден на аукцион, когато беше продаден за $57.5 милиона на търг на Christie’s в Женева през май, 2016 година. Този диамант е наименуван в чест на семейство Опенхаймер, която контролира една от най-големите диамантени компании в света.

3. „The Cullinan Dream“

Този рядък син диамант се продава на аукцион от Christie’s в Южна Африка през юни 2016 година за около $25.4 милиона. Със своето тегло от 24.18 карата и несравнима интензивно синьо-зелена оцветеност, „The Cullinan Dream“ привлече вниманието на много богати колекционери на драгоценни камъни.

4. „The Blue Moon“

Този изключително редък син диамант с тегло от 12.03 карата, беше продаден от Sotheby’s в Женева през ноември 2015 година за около $48.4 милиона. Бе купен от богат колекционер, който го нарече „The Blue Moon“ в чест на рядкото и красиво явление.

5. „The Graff Pink“

С тегло от 24.78 карата „The Graff Pink“ е един от най-известните розови диаманти в света. Той бе продаден на аукцион на Sotheby’s в Женева през ноември 2010 година за необичайната сума от $46.2 милиона. Дизайнерът на бижута Лорънс Граф го купи и преименува на „The Graff Pink“.

Вълнуващата комбинация от рядкост, красота и история прави тези диаманти толкова ценни и вълнуващи за колекционерите на бижута по света. Аукционите продължават да бъдат място за откриване на тези скъпоценни камъни, като постигането на впечатляващи цени подчертава стойността на едни от най-красивите съкровища на природата.

Call Now Button