"Sotheby’s Geneva Magnificent Jewels" ще продаде 55,19-каратов сапфир на име Кашмир на своя търг Женева - най-големият скъпоценен камък от този вид, който някога се е появявал на търг.

Овалният камък е поставен в брошка с форма на възглавница и е заобиколен от диаманти с кръгло изрязване и багет. Той е от 30-те години на миналия век.

„Кашмирските сапфири над 30 карата са много рядко явление, така че появата на скъпоценен камък от 55,19 карата - най-големият, който някога е идвал на търг - е важно събитие“, каза Беноа Репелин, ръководител на търга на "Sotheby’s Geneva Magnificent Jewels". „

40,08-каратов диамантен пръстен с цена от 4,5 милиона долара също ще бъде продаден. Както и крушовиден, 43,24-каратов, D-цвят, тип IIa диамант с чистота VVS1. 

Други забележителни елементи в търга са набор от изумрудени бижута от Хари Уинстън, които могат да се носят като брошки или висулки. Единият е 80,45-каратов колумбийски изумруд, заобиколен от диаманти и се оценява на до 3,5 милиона долара.

Друго произведение на Хари Уинстън, създадено през 1973 г., от благородна колекция, също ще бъде предложено в Женева. Колието, съдържащо осем крушовидни диаманта с тегло между 3,77 и 20,72 карата, има цена от 2,5 милиона долара.

Ще се продадат и няколко забележителни сапфира от важна благородна колекция. Сред тях са огърлица от сапфир и диамант с подвижна висулка с формата на възглавница, 111,73-каратов, цейлонски кралско-син сапфир, изчислен на до 2,5 милиона долара.
Call Now Button