Независимите търговци на бижута в САЩ отчитат солидни продажби през празничния период, тъй като потребителите имат по-голям доход и повече двойки се сгодяват. „Продажбите бяха фантастични“, каза Ева-Мишел Спайсър, собственик на магазин за бижута в Ашвил, Северна Каролина. „Само през декември те са нараснали с 45% на годишна база, а миналата година беше най-добрият ни декември досега. Ние не само имаме повече продажби от обикновено, но тези продажби имат и по-висока стойност от обикновено. През месеца обемът на продажбите се е увеличил с 66%, докато средната продажба е нараснала с около 30%, отбеляза Спайсър. Годежните пръстени се продават много повече от всичко друго“, каза тя.

„Почти удвоихме продажбите си с диаманти на годишна база и това са 90% годежни пръстени. Средният бюджет за годежен пръстен също е нараснал от 6500 на 8300 долара, което е значителен скок. “ Продажбите на годежни пръстени съставляват по-голямата част от

Тази категория е нараснала с около 50% през миналата година и хората харчат повече, отколкото обикновено. Продажбите на годежни пръстени са били най-силни през октомври и ноември, нараствайки както в стойност, така и в обем, отчитат търговци по целия свят.

Купувачите искат и по-големи диаманти от обикновено, казаха търговците, като някои отбелязаха, че средният размер е между 1,5 и 2 карата, в сравнение с до 1,25 карата преди. „Удивително е колко много хора влизат и казват, че като не излизат на вечеря през последните 10 месеца, те имат много повече свободни доходи и така в крайна сметка купуват по-големи подаръци за Коледа, защото имат повече пари за харчене“, твърди собственик на ювелирен бутик в Лондон.

Общите продажби на бижута в САЩ пък са спаднали с 4,3% на годишна база по време на празничния период, сочат данните на Mastercard SpendingPulse, публикувани тази седмица. Въпреки това, онлайн продажбите на бижута са се увеличили с 45%. Въпреки тенденцията към онлайн продажби по време на пандемията, когато става дума за независими бижутери, потребителите предпочитат да купуват в магазина.

Има теория защо продажбите на годежни пръстени са се увеличили толкова драстично през този празничен период. Любовта не се отменя. Сега е по-силна и хората си казват„ Добре, добре, ако можем да оцелеем тази година заедно, можем да оцелеем всичко, така че нека го направим.“

Call Now Button