За да бъдем сигурни, че сумата, която сме инвестирали, е правилна. Важно е да се доверим на експерт, който е лицензиран, защото има немалко случаи на продажби без сертификат и злоуботреба с това, че клиентът не може сам да оцени истинската стойност на брилянта.

Как да закупите инвестиционен диамант от нас?

  1. Трябва да се свържете с някой от нашите консултанти на посочените в сайта телефони и да направите предварителна уговорка за среща.
  2. След като вече имате уговорена среща, по време на разговора ще обсъдим какви са изискванията ви. Според вашия бюджет наш експерт ще селектира за вас определените диаманти в рамките на от 2 до 3 седмици. Когато инвестирате в брилянт, той трябва да бъде не по-малък от 0,30 карата.
  3. След като параметрите са уточнени, клиентът заплаща 50% от сумата по банков път авансово и на 100% след получаване на инвестиционния брилянт.
  4. Сертификатът ви може да бъде лицензиран от GIA.

ИНВЕСТИЦИОННИ ДИАМАНТИ
ИНВЕСТИЦИОННИ ДИАМАНТИ

Да оцениш един диамант всъщност е доста по-сложна задача, отколкото някой би си помислил. Става още по-трудно да се довериш на някой, който да ти помогне в начинанието, предвид факта, че за съжаление в днешни дни все повече хора се представят за оценители, без да имат нужната квалификация.

Затова, нека започнем с някои съвети и насоки, които ще ви помогнат да разграничите самозванеца от истинския професионалист.
Професионалистът:

  • е преминал курс и изпити по оценка на диаманти и брилянти-суровина
  • има етика на оценяването и оборудване (т.е. оценката не се изразява в поглеждане на камъка с лупа за части от минутата)
  • пише доклад на оценката по стандарти
  • е в крак с всяка промяна и не спира да надгражда образованието си
    Много самозванци изтъкват като доказателство за компетентността си това, че са членове на дадена асоциация за оценители. Бъдете внимателни, защото повечето такива организации дават „титли” срещу заплащане (членски внос). За да сте сигурни, че членството е легитимно и „извоювано”, попитайте оценителя какво е нивото му на членство в рамките на организацията, както и какво е направил, за да го достигне. Попитайте и колко често трябва да бъде „изпитван” отново, за да поддържа нивото си на членство и какво включват изпитите.
Call Now Button